Utorak, 02 Svibanj 2017 08:04

Joel Peterson u posjeti Kraljevskim vinogradima

Joel Peterson osnivač je i glavni vinar vinarije Ravenswood Winery.

Nakon rada s Josephom Swanom, jednim od stručnjaka za kalifornijski Zinfandel, Joel je 1976. osnovao Ravenswood Winery i proizveo 327 kartona vina Old Vine Zinfandel.

Ravenswood Winery je danas svjetski poznat i jedan je od najvećih, najuspješnijih i najcjenjenijih proizvođača Zinfandela u Kaliforniji.

Joel radi s više od 100 uzgajivača od kojih vinarija Ravenswood Winery redovito nabavlja grožđe, savjetuje ih o metodama navodnjavanja, načinu uzgoja, prinosu i drugim temama iz područja vinogradarstva.

Joelovi raznoliki interesi uključuju biomedicinska istraživanja, pisanje o vinu i konzalting.

Joel je trenutačno član i bivši predsjednik udruge vinogradara i vinara Sonoma Valley Vintners and Growers Alliance te član Upravnog odbora Udruge vinara okruga Sonoma.

Savjetnik je udruge Društvo povijesnih vinograda. Jedan je od osnivača i bivši dvostruki predsjednik udruge Zinfandel Advocates and Producers (ZAP).

Joel je sudjelovao u mnogim tribinama o zinfandelu i dugogodišnji je moderator za Flights, ZAP-ovu seriju edukativnih predavanja o Zinfandelu.

Također je i viši potpredsjednik udruge Constellation Wines US. Godine 2011. uvršten je u Vinarsku dvoranu slavnih, a 2013. časopis Vineyard and Winery Management Magazine izabrao ga je za jednu od „20 najcjenjenijih osoba u vinskoj industriji Sjeverne Amerike“.

Joelov sin Morgan slijedio je očev primjer te je 2006. osnovao vinariju Bedrock Wine Company, koja je postala još jedan izuzetno uspješan proizvođač Zinfandela.

Pročitano 638 puta